Izveštaj sa prvog javnog predstavljanja akcije u Torontu

Organizatori akcije   21. marta 2006. u knjižari "Srbika" u Torontu u prisustvu predstavnika medija na srpskom jeziku održano je prvo javno predstavljanje humanitarne akcije "Skener za Kraljevo".
   Dvosatnom sastanku su prisustvovali svi dosadašnji organizatori ove akcije (Darko Marinković, Mihailo Mihailović, Milorad Kojić, Dragan Ćirić), predstavnici LIFELINE Canada (Branka Gulan, Djuka Gartner i Sanja Krajišnik) i predstavnici srpskih medija u Torontu (Novine, Vesti, Serbian TV, Srpski radio programi).

   Dosadašnje akcije u organizacionom smislu su bez rezerve pomogli Srdjan Jovičić i Nebojša Višnjić iz Toronta i Petar Đorđević iz Hamiltona.

   Iako će se tek nakon ovog sastanka krenuti u šire upoznavanje javnosti o ovoj humanitarnoj akciji, inicijalno interesovanje Kraljevčana je za svaku pohvalu.
   Posle pojave informacije na Internetu na adresi www.kraljevo.com dobili smo više poruka pojedinaca sa svih strana sveta a takođe i iz Srbije koji bi želeli da se priključe svojim donacijama.

   Organizatori operacije "Skener za Kraljevo" su na samom skupu priložili svoje lične donacije. Prikupljeno je $500 CAD a među prvim donatorima se pojavio i muzičar Rambo Amadeus iz Beograda sa prilogom od $50 CAD.

   Na skupu je iskazan izuzetan entuzijazam svih učesnika. Pokazana je kultura komunikacije, kultura dogovora i najviše kultura
solidarnosti.

Izjave ucesnika/organizatora:
   Darko Marinković, dipl.ing. začetnik akcije: "Radeći vec više od deset godina za Philips Medical Systems, ukazala mi se prilika da dođem u posed korišćenog ali odličnog skenera. Priliku sam iskoristio, skener ćemo poslati u Kraljevo i u dogovoru sa direktorom bolnice Dr. Zvonkom Veselinovićem montažu ćemo obaviti tokom maja meseca".

   Mihailo Mihailović, dipl.ing.: " Zadovoljstvo je učestvovati u ovoj humanoj misiji. Prve donacije, pre svega Kraljevčana, su vrlo obećavajuće. Očekujemo da cemo uz skener dodatno obezbediti i inkubator za novorođenčad. Nadam se da ce ovakva vrsta solidarnosti biti inspirativna i za ostale nase građane koji žive u Kanadi i celom svetu".


Web hosting ove strane - www.kraljevo.com